Christie de Vrij is voorfietser van de regio

Christie de Vrij is voorfietser van de regio

HOUTEN Ze is graag onder de mensen, noemt zichzelf energiek, houdt ervan buiten te zijn en legt graag koppelingen tussen mensen. Dat laatste doet de 49-jarige eventmanager Christie de Vrij met veel plezier op beurzen en congressen en als voorfietser voor Fietsen voor mijn Eten (FvmE). We ontmoeten een vrouw die kiest voor haar hart en niet voor status.

Met twintig jaar werkervaring op het gebied van beurzen en congressen, koos Christie er zeven jaar geleden voor om alleen nog mee te werken aan thema’s die bijdragen aan een betere wereld. ,,Hierdoor houd ik plezier in mijn werk. Twee van die thema’s zijn zeewier en algen. Na jarenlange samenwerkingen, het zoeken van geschikte sprekers en door er veel over te lezen, interesseert deze materie me. Het wordt onze toekomst door dreigende voedselschaarste. Het is een lekker voedingsmiddel, een geschikte vervanger voor plastic en heeft goede eigenschappen voor cosmetica.”

INTERNATIONAAL Als eventmanager is Christie vooral bezig met vragen als: wat wil de klant; wat is de boodschap; welke spreker nodigen we uit, wie zijn de sponsors en waar wordt een beurs gepland? ,,Daarbij werk ik internationaal en bezoek verschillende Europese steden. Moskou en Gdansk waren zeer speciale locaties. Net voor mezelf gestart in 2009 organiseerde ik mijn eerste event in Washington, dat ging over high-speed lines. Ik werd hiervoor gevraagd nadat ik in 2008 een grote beurs hierover organiseerde in Amsterdam. Ik werkte toen in de spoorwegtechnologie. Nederland had net een eigen hogesnelheidslijn; nu wilden ze in California zo’n lijn aanleggen in samenwerking met Europese experts. Dat congres was een grote en bijzondere klus, want we hadden te maken met het tijdsverschil en ik zat nog in mijn verlof. Onze zoon was nog maar een paar maanden oud.

Verder lezen? Lees het hele artikel op HoutensNieuws.nl

Foto en tekst: Irene van Valen