Young Algaeneers Symposium in Faro

Young Algaeneers Symposium in Faro


Meer dan 150 jonge wetenschappers van over de hele wereld komen samen in de Algarve om de toekomst van algen en de impact daarvan op hun dagelijks leven te bespreken. Het Young Algaeneers Symposium wordt georganiseerd door en voor jongeren om de toekomst van de algensector vorm te geven. Building on Events verzorgt de coaching van de YAS commissie en de registraties van het event. YAS wordt ondersteund door EABA, de European Algae Biomass Association, en vindt elk jaar plaats in een andere Europese stad en trekt sinds 2012 deelnemers van over de hele wereld.

Na 2 online edities, staat de komende editie in Portugal stevig in de stijgers. In eerdere edities was het event in Wageningen (Nederland), Montpellier (Frankrijk) , Malta (Italië) en Oban (VK). Dit jaar vindt het plaats op 9, 10 en 11 mei aan de Universiteit van Algarve, dankzij de samenwerking met GreenCoLab, CCMAR en Necton (PT). De nieuwste ontwikkelingen op de meest uiteenlopende gebieden van de microalgen en zeewier sector komen aan bod, zoals: novel food, carbon capture, bioraffinage, synthetische biologie, stamselectie en biotechnologische productieverbeteringen.

Het symposium biedt presentaties door experts in de sector, netwerksessies en het delen van getuigenissen door CEO’s van Portugese bedrijven (A4F, Algaplus en Sparos). De deelnemers presenteren ook wetenschappelijke posters met hun nieuwste werk en organiseren zich in werkgroepen om problemen en vorderingen te bespreken.
Het evenement omvat bezoeken aan Necton, een Portugees bedrijf uit Olhão dat gespecialiseerd is in de productie van microalgen; aan het Algarve Centre of Marine Sciences (CCMAR), een onafhankelijke non-profit onderzoeksorganisatie binnen het systeem van de Universiteit van de Algarve, en GreenCoLab, een samenwerkingsplatform aan de Universiteit van Algarve dat tot doel heeft kennis over te dragen van de algensector tussen de academische wereld, industrie en consumenten.

Op 11 mei is het evenement open voor het publiek en wordt naast de presentatie van de resultaten van de werkgroepen ook de beste wetenschappelijke poster die tijdens het symposium wordt gepresenteerd, gekozen en beloond met een algenproducten box van YourWel (NL).
Het evenement wordt gesponsord door Schott, A4F – Algae for Future, Algreen, Necton en Eventee voor het sociale platform. De gastsprekers zijn: Gao Fengzheng (ETH Zürich), João Varela (CCMAR), Anabela Raymundo (Universiteit van Lissabon), Hugo Pereira (GreenCoLab), Carlos Unamunzaga (EABA/Fitoplancton Marino), Luis Costa (A4F), Helena Abreu (ALGAplus), Jorge Dias (Sparos), Joao Navalho (Necton), Jean-Paul Cadoret (EABA/Algama), Antoinette Kazbar (Wageningen University).

Senior sprekers delen hun kennis met het jonge publiek en begeleiden de werkgroepdiscussie. Op de laatste dag geven zij feedback op de presentaties van de deelnemers en bespreken hun resultaten.

Voor meer info: https://yas2023.eaba-association.org/en
Of bekijk het Engelse persbericht.