Gevarieerde week van de zelfstandige

Gevarieerde week van de zelfstandige

Al voor het vierde jaar ben ik betrokken bij het jaarlijkse International Algae Congress dat dit jaar in Lissabon gaat plaatvinden. Zoals de naam al doet vermoeden is het een internationaal congres met stakeholders uit de hele wereld, ook de European Commission is erbij betrokken sinds vorig jaar. Het is dan ook wel frappant dat in deze niche een bedrijf in Schalkwijk actief is, dat op steenworp afstand van Houten ligt.

Bezoek aan algen boerderij in Schalkwijk

Samen met een collega ZZP-er Hans Boon die in Aquacultuur adviseert, met name visvoer, zijn we op bezoek gegaan bij boer Arie van Bennekom die ons heeft rondgeleid in de wondere wereld van de algen. Hij kweekt overigens ook bacteriƫn. Op de foto zie je ƩƩn van de bassins waar met LED verlichting de algen tot groei gebracht worden.

Netwerkreceptie Voortse Vallei

Ik vind het belangrijk mijn netwerk te onderhouden en ook uit te breiden. Via Branchecontact werd ik uitnodigd voor een receptie bij een nieuw geopende accommodatie in Voorthuizen: De Voortse Vallei. De receptie had naast een welkom, rondleiding en borrel ook een inhoudelijke component: Sandra Kok van You! vertelde over de essentie van je bedrijf en Guy Jansen over 3D printen. Ik ontmoette een paar interessante mensen uit de branche waar mogelijk nieuwe samenwerking uit voort kan komen!

Voorbereiding HIB

Door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt jaarlijks een Handels- en Investeringsbevorderingstraining opgezet voor ambassade personeel die op de posten werken. Ze krijgen o.a. Holland Branding, export plannen, cases, economische modellen, beleid en instrumenten aangereikt en worden zelf in groepjes aan het werk gezet. De training vindt plaats in het Parkhotel in Den Haag, ik maak deze week de borden, badges, lijsten en de laatste correspondentie met deelnemers en leveranciers in orde. XportWise verzorgt de inhoud van de training en het panel met bedrijfsleven.

Kick off met zeewier expert(s) –Ā Seagriculture

De dag erna zat ik met zeewier goeroe Willem Brandenburg om de tafel bij DLG Benelux in Woerden. Binnen een half uur hebben we samen de hoofdonderwerpen van het congres boven tafel en op papier gezet. Focus gaat liggen op het eindproduct en we willen graag zien hoever de Fransen zijn met hun ontwikkelingen op Zeewier gebied. Het congres gaat op 22 en 23 september plaatsvinden in Cherbourg in Normandiƫ en we hebben samenwerking en support van o.a. Cargill, CEVA, Olmix, Wageningen UR, NIOZ, Stichting Noordzeeboerderij, DLG e.V., OceanHarvest en het Albert Wegener Instituut. De volgende dag heb ik een conference call met de andere adviescommissie leden om ook hun input te krijgen.

Een mooi gevarieerde week! Graag tot mijn volgende blog!