Haalbaarheidsstudie of businessplan schrijven voor uw event

Haalbaarheidsstudie of businessplan schrijven voor uw event

Veel organisatoren hebben een neus voor nieuwe onderwerpen, niches die aandacht verdienen en waar op dat moment nog geen beurs of event voor is. U moet dan niet te lang wachten met dit idee, want er zijn kapers op de kust. In twee maanden kan een scan gemaakt worden van het concept, de concurrentie, de haalbaarheid en de belangrijkste stakeholders staan voor u op een rij. Ook de go/no go wordt geadviseerd. Heeft u geen projectmanager die het kan uitvoeren of coördineren? Ik pak ook graag de uitvoering voor u op, aangezien ik mij al helemaal ingegraven en verdiept hebt in de materie en de betrokken partijen op een rij heb.

Het kan zijn dat u begint met een kennissessie of themabijeenkomst over het thema waarbij alle stakeholders een podium krijgen. Dit kan uitgroeien tot een groter event met tradeshow, beurs, sponsoren et cetera.

In 2011 heb ik een haalbaarheidsstudie gedaan voor Expo Business Communications bv voor de beurs FreeFromFood Expo, die nu voor de zesde keer georganiseerd wordt in Stockholm op 16 en 17 mei en elk jaar groeit. Wat een mooie niche! Ik ben betrokken gebleven bij deze beurs en heb de afgelopen jaren een conferentie programma opgezet, de Duitse markt betrokken, social media en een VIP bezoekersprogramma opgezet. Sinds 2 jaar organiseer ik de Innovation Tours om meerwaarde te creëren voor exposant en bezoekers.

Heeft u de vraag: “Is er een markt voor dit thema en waar?”, dan ga ik graag voor u aan de slag om dit uit te zoeken en u te adviseren.

Het vervolg op de haalbaarheidsstudie is het schrijven van een projectplan. Dat kan op één A4-tje of in een uitgebreid rapport met budget, communicatie plan, et cetera.