HIB – weer 20 diplomaten op training in Parkhotel

HIB – weer 20 diplomaten op training in Parkhotel

Begin deze week organiseerde Building on Events samen met Xportwise alweer de vijfde editie van de Handels- en Investeringsbevorderingstraining voor economisch attachees uit 18 verschillende landen. De driedaagse training vond plaats in het vernieuwde Parkhotel, dat in 2016 een flinke opknapbeurt heeft gehad. Het hotel is prachtig gelegen in het centrum van Den Haag en kijkt uit op de kasteeltuin van Paleis Noordeinde.

De diplomaten krijgen in drie dagen tijd veel informatie te verwerken en worden aan het werk gezet om zelf cases uit te werken voor het bedrijfsleven en ook een exportplan te ontwikkelen. Op de tweede dag was er een interessant bedrijvenpanel met vertegenwoordigers van Van Oord, Geerlofs en TopDesk. Dezelfde avond is een netwerkreceptie gehost bij RVO waar ruim 80 vertegenwoordigers van bedrijfsleven, brancheverenigingen, RVO en Buitenlandse Zaken elkaar informeerden over de huidige topics in onder andere de topsectoren.

Een zeer geslaagd en soepel lopend event, een hele leuke samenwerking tussen Xportwise, Building on Events en Els4Organising, die de badges en borden heeft verzorgd.

De training wordt opnieuw aanbesteed, onder andere om HIB twee keer per jaar te kunnen aanbieden. Er is een behoorlijke vraag naar deze training waar een maximum van 20 deelnemers is gesteld vanwege de interactiviteit. We gaan ervan uit dat we in november 2017 de volgende cursus kunnen organiseren.