Stratego voor Vrouwen – boekrecensie

Stratego voor Vrouwen – boekrecensie

Als onderwerp van mijn workshop tijdens de Inspiring Spring Break heb ik de strategie van vrouwen in het ondernemerschap gekozen. Ja, we zijn anders dan mannen, we moeten onszelf durven verkopen en dat gaat niet vanzelf, we moeten onze strategie bepalen en de godinnen in ons inzetten waar nodig.

Godinnen? Ja, ik stel ze voor:

  1. Athena: de topvrouw
  2. Artemis: de onderneemster
  3. Demeter: de zorgzame vrouw
  4. Aphrodite: de verleidster
  5. Hestia: de introverte vrouw
  6. Persephone: het meisje

Ik heb alle 6 type vrouwen verbeeld met een fysieke pop zoals Barbie, Sneeuwwitje, een knuffelbeertje. Ze is klein en dapper, mooi en charmant, of de zakenvrouw, of zorgzaam. Elke vrouw heeft meerdere van deze kenmerken bij zich. Geen van de type vrouwen is goed of slecht, of beter dan de ander.

In Bernissa waren we met 7 vrouwen die vooral sterk waren als Artemis (de onderneemster), Demeter en Hestia. We hebben elkaar deze dagen een score gegeven van 0 tot 5 op elk van de godinnen en ik heb ook teruggekoppeld waar het beeld dat we van onszelf hadden, verschilt met wat de andere vrouwen in je zien. Erg gaaf om te doen, niet eenvoudig, maar we zijn ons meer bewust van het spel en gaan de Aphrodite of Arthena eens proberen meer in te zetten in situaties waar dat passend is.

Boek: Stratego voor Vrouwen, Monic Bührs | Elisa de Groot