Verbetering begint klein. Voeding voor iedereen.

Verbetering begint klein. Voeding voor iedereen.

De ‘big Five’ ter wereld van groentenzaad veredelaars komen allen oorspronkelijk uit Nederland en specifieker uit West Friesland. In week 39 organiseren heel veel ‘zaadhuizen’ een open dag voor hun klanten. Ook Mireille en ik zijn die week in het Noorden.

Wij bezoeken Seed Meets Technology op, een (kleine) beurs voor telers en toeleveranciers die wordt georganiseerd door de Proeftuin in Zwaagdijk.

Op donderdag 27 september krijgen we aansluitend een rondleiding in de zaadschoningsfabriek van Monsanto (nu Bayer) en gaan we met de veredelaar het demoveld in.

Let op: tijdens deze dag bezoeken we bedrijven in de reguliere teelt. Voel je vrij om al je vragen te stellen, en te zien of het beeld wat jij hebt overeenkomt met de realiteit, en of en hoe jij zaken (anders) kunt of wilt aanpakken.

In de avond organiseren we een netwerk/brainstormdiner (eigen kosten) om naar aanleiding van deze dag met elkaar te praten over jullie bijdrage aan een nog betere teelt van gewassen en wat daar voor nodig is. Interesse om aan te haken?

Verbetering begint klein. Voeding voor iedereen.