Inspirerende reis naar Scandinavië voor Utrecht Marketing

Inspirerende reis naar Scandinavië voor Utrecht Marketing

Om te groeien en te leren moet je kijken naar anderen die in jouw ogen “groter” en “slimmer” zijn of andere eigenschappen hebben die jij ook wilt. Als kind hebben we al geleerd om de kunst van het lopen bijvoorbeeld af te kijken en te kopiëren.

Zo kan een reis naar een andere plek of stad waar ze het “goed” doen enorm veel inspiratie geven om zelf weer een stap verder te komen. Utrecht Marketing wil ook groeien en de stad Utrecht nog meer potentie geven om oa. talents en business aan te trekken.

Esther en ik gaan deze reis organiseren met de partners van Utrecht Marketing reizen we af naar Kopenhagen/Malmö, deze regio wordt ook wel Greater Copenhagen genoemd. De regio streeft ernaar om de meest toonaangevende metropool in Noord-Europa te worden in termen van het aantrekken en behouden van internationale investeringen, bedrijven, toerisme en talent. Met de partners van Utrecht Marketing gaan we op onderzoek om het te beleven en uit te vogelen hoe zij dit voor elkaar (denken te) krijgen.

De uitdaging om twee landen met elkaar te verbinden heeft Utrecht niet. Maar we willen wel weten hoe ze de economische groei bewerkstelligd hebben en ook hoe ze ervoor hebben gezorgd dat ze ook op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid enorm in de prijzen vallen. Kopenhagen wordt wel de Scandinavische stad van de lach genoemd.

Het programma biedt veel inspiratie en variatie; met presentaties die worden gehouden op “unieke” locaties, activiteiten in beide steden, matchmaking met counterparts, veel zien, ontdekken en beleven. Ondertussen worden de deelnemers aan het werk gezet, er is ook tijd om met elkaar van gedachten te wisselen en ze krijgen opdrachten in clustergroepjes. 

Details van het programma gaan we nog niet verklappen, maar we staan te popelen om het verder uit te rollen en de deelnemers te enthousiasmeren.