Missie aangescherpt: denk groots & wereldverbeteraar

Missie aangescherpt: denk groots & wereldverbeteraar

In potentie kunnen we allemaal veel meer! Toch? Waarom doen we het niet? Volgens business coach Suze is het je bodyguard die ons tegenhoudt en je in je oude vertrouwde wereld houdt.

We zijn met een groep van 15 personen op zoek gegaan naar onze echte missie op deze wereld. Waar moet ik mijn puzzelstukje leggen, waar moet ik mijn licht laten schijnen? Waar maak ik het verschil? Lastige vragen..

Er kwamen hele mooie dingen naar boven. Bij mij bleek voeding als een rode draad door mijn leven te lopen. Eten verbindt, zorgt voor tijd met elkaar en biedt ruimte voor een goed gesprek. Ik geniet enorm als ik mensen lekker zie eten. Het beeld van Christie als klein meisje in het bos met een jampotje met bosbossen kwam in me op. (Het potje kwam niet vol, want ik snoepte mijn oogst steeds lekker op..)

Bij de internationale congressen die ik organiseer kijk ik altijd uit naar de dineravond waarbij de deelnemers vrij zijn om contacten te leggen, te genieten van een diner in een andere omgeving, soms met een verrassend gerecht. Hier ontstaan naar mijn idee betere contacten dan tijdens het congres zelf.

Dagelijks voedsel is niet voor iedereen weggelegd, ook dat is een feit. Gelijkheid is één van mijn kernwaarden. En ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mogelijk is om het wereldvoedselprobleem te verkleinen en dat voedsel eerlijker verdeeld kan worden in de wereld. Door wat minder te consumeren, minder te verspillen, maar ook meer gebruik te maken van mooie alternatieve voedselbronnen (zeewier, insecten) en door technologische oplossingen en andere manieren van telen (zilte teelt of urban farming). Er zijn vele ondernemers en startups mee bezig, super! Zij hebben mooie verhalen en oplossingen die nog meer aandacht verdienen. Bij dit soort projecten wil ik meer betrokken zijn. Hen een podium geven. Wie geeft me een duw in de goede richting?