Mission Naples completed! 8.2

Mission Naples completed! 8.2

Het was geslaagd in Napels, met 177 deelnemers uit 22 verschillende landen en 4 continenten, een pracht van een museum en werkelijk verrukkelijk weer (zeker voor eind november), is het Intelligent Rail Summit geslaagd. Ik was projectleider van het Intelligent Rail Summit, een driedaags rail event van ProMedia Europoint in samenwerking met het Italiaanse RFI (Rete Ferroviaria Italiana) en de TU Graz.

Uiteraard zijn de meningen van de deelnemers, partners en sponsors voor een event het belangrijkste. En ook daar scoren we hoog! Een 8.2! Hierbij een foto impressie van het evenement.

Het waren 5 intensieve weken voor mij met een nieuw team. Maar wat we hebben echt iets voor elkaar gekregen! Dank Bart, Kristi, Marieke, Joan, Simon en Rob!! En lokaal hadden we een goede agent die de hotels, de logistiek met de shuttle bussen en de diner avond heeft geregeld. Viktoria! I can recommend you and your bureau for those who travel to Naples or surrounding (private or business wise).

Stefan Marschnig concluded: after these days we are even more sure about that the digital world and big data is not the future but a day-to-day business. The railway sector is well prepared for the challenges of the digitalisation era, but we need to speed up!

Ook in de spoorsector is big data een hot issue. Data verzamelen is één, maar er daadwerkelijk je beleid en onderhoud op afstemmen is twee.
Elke conferentie dag had een specifieke thema:
22 november 2016: Wayside Train Monitoring Systems
23 november 2016: Rail Infrastructure Measuring & Monitoring
24 november 2016: Big Data in Railway Operations

Het gebouw was oorspronkelijk een werkplaats waar stoommachines voor schepen en ketels voor locomotieven werden gebouwd en dateert uit 1840. Omdat het geen gebruikelijke locatie is voor een internationaal congres, begrijpt u vast dat er nog wel het een en ander te regelen viel: catering, podium, standbouw, banners, verlichting, meubilair, registratiegebied, garderobes en mogelijk ook nog verwarming.

Heading now for Amsterdam!
Per 1 december ben ik gestart in Amsterdam bij IIR – Institute for International Research. Mijn opdracht is een haalbaarheidstoets uit te voeren naar een mogelijke derde editie van het actualiteiten seminar BRZO – Besluit Risico’s Zware Ongevallen, volgende keer meer hierover!