Tuna: iets anders dan tonijn

Tuna: iets anders dan tonijn

Denkt u bij tuna ook aan tonijn? Ik tot voor kort wel, maar een Tuna is ook een groep Portugese studenten die in traditionele kleding en met traditionele instrumenten muziek maakt, zingt en danst, wat indrukwekkend! Organiseert u nu of in de toekomst een event in Portugal dan moet u proberen een Tuna te omarmen!

Tuna is echte folklore die u en uw deelnemers zal bijblijven! Ik kreeg de tip van Catharine Kalamidas van Rotterdam Partners. Hier een korte impressie van het optreden van het Aveiro Tuna op het Seagriculture congres.

Congressen zijn voor mij voor meer dan kennisoverdracht. De gehele sfeer moet goed zijn, er moet volop aandacht zijn voor de mens en voor de onderlinge contacten en wat we elkaar te bieden hebben. Er moet iets ontstaan! Hoe precies ga ik niet verklappen, maar bij Seagriculture is het weer gelukt, o.a. door overzichtelijke aantal deelnemers (100), internationale setting, veel onderlinge afspraken en diners, perfecte catering, goede roundtable sessie voorbereid, levendigheid door studenten pitches, gezamenlijk congresdiner met zeewier gerechten, folklore, bezoek van de staatssecretaris, veel aandacht voor de regio (Portugal), excursie programma’s met bezoek aan de lokale zeewier boerderij, veel openheid van zaken.