Uit de oude doos: Milaan 2005, een terugblik

Uit de oude doos: Milaan 2005, een terugblik

Meine güte. Het zal de leeftijd wel zijn, dat je gaat nadenken aan wat je al allemaal hebt gedaan in je leven. Samen met mijn man verbazen we ons wel eens over de grote projecten die we deden in de tijd dat de kinderen nog erg klein waren.

In 2005 was ik onder toeziend oog van Johan Haarhuis projectmanager van het Eurailspeed 2005 project in Milaan. Ter gelegenheid van de opening van de High Speed Line Rome-Napels werkten we samen met UIC- The International Union of Railways, de Italiaanse spoorwegen FS en spoorinfrabeheerder RFI aan een grote internationale conferentie en bijbehorende beurs over high speed lines. De scoop was wereldwijd alle spoorwegaanbieders, directies van de nationale spoorwegen en infraproviders en de gehele toeleverende industrie..

Het was gigantisch! Elke maand vlogen we een dag op en naar van Brussel of Charleroi naar Rome voor overleg met zo’n 20 man van de Italiaanse spoorwegen en UIC, soms naar Milaan. We hadden te kampen met cultuurverschillen, Italianen willen veel meer visualiseren, alles netjes aankleden en food is zo belangrijk, dat je denkt, gaat het nog om de inhoud van het congres!? We hebben heel wat af gediscussieerd.

Diner evening

Voor het gala diner huurden we het hele Scala de Milano; de 1200 man werden met een twintigtal bussen daarheen gebracht. De beurs was verdeeld over 2 verdiepingen en 3000 vierkante meter netto, verder hadden we naast het plenaire programma, 26 complementaire meetings door derden waarvoor ik ook het aanspreekpunt was. Het congres werd in 5 talen vertaald, 30 tolken, 30 hostessen die geïnstrueerd moesten worden, we hadden 1350 congresdeelnemers uit 50 landen, 1350 tassen ingepakt, 165 journalisten, 5 technische bezoeken, maar ook handgeschreven uitnodigingen voor het gala diner met kaligrafeerpen… en ga zo maar door.

Mmm… zo’n groot project zou wel weer eens gaaf zijn, nu voor Building on Events en dan natuurlijk het liefst in Spanje. Focus!