Beursreis allergeenvrije voedingsproducten | Barcelona met CavaTour

Beursreis allergeenvrije voedingsproducten | Barcelona met CavaTour

Vanaf 2011 ben ik betrokken bij de FreeFromFood beurs! Ik heb in dat jaar een haalbaarheidsstudie gedaan voor Expo Business Communications (EBC) en dit jaar wordt alweer de vijfde editie van deze beurs georganiseerd in Barcelona. Er zijn steeds meer consumenten die een allergie of intolerantie hebben voor bepaalde voedingsmiddelen. De volgende 14 ingrediënten zijn nu wettelijk vastgelegd: gluten, ei, vis, pinda, noten, soja, melk inclusief lactose, schaal- en weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine en aanwezigheid hiervan moet worden aangegeven op de etiketten.

Gelukkig zijn er vele producenten die deze ingrediënten niet gebruiken of zich juist speciaal richten op productie van allergeenvrije voeding. Voilà, de FreeFromFood beurs brengt al deze aanbieders samen en inkopers van supermarkten, retail, horeca en foodservice kunnen hier oriënteren en zaken doen met 270 Europese aanbieders uit 25 landen. De markt is snelgroeiend en profiteert mee van de hype naar gezonder eten.

Samen met Spanish Business Support organiseer ik een collectieve beursreis voor Nederlanders die zich willen oriënteren op deze markt. Wij verzorgen verblijf, lunches, diners, maar ook de matchmaking (intakegesprekken in NL, afspraken op de beurs met relevante bedrijven), inhoudelijke sprekers, kennisoverdracht en een ontspannen CavaTour. De reis en meer informatie staat beschreven op MeetingSpain. We zijn super enthousiast en verwachten een groep van 10 tot 15 mensen te kunnen begeleiden.

Samen met EBC zet ik Innovation Tours op de beursvloer waarbij exposanten hun innovatie aan kleine groepen bezoekers kunnen overbrengen. Het is een win-win situatie, de exposant heeft gerichte interesse op zijn stand en de bezoekers hebben in een uur tijd de top 5 aan innovaties gezien en gehoord.